chilipeper

Rode peper maakt je blij!

Naarmate de vrucht rijper en donkerder wordt, vindt er een geleidelijke omzetting van vitamine C in bètacaroteen plaats en stijgt het capsaïcinegehalte. Capsaïcine is de stof die rode pepers de pittige smaak verleent. Naast het warme, branderige gevoel dat hierdoor tijdens eten van rode pepers in de mond ontstaat, doet capapsaïcine meer. Zo stimuleert het de endorfineproductie in de hersenen. Endorfine is een natuurlijke pijstiller en verleent een euforisch gevoel. Rode peper eten kan je dus vrolijker maken!

10,00 €

Sojascheuten of taugé of tjapar (Surinaams) is rijk aan vitamine B, waaronder de vitamine B17, vitamine C en ijzer.

Wist je dat sojascheuten wordt verkregen door de mungboon te laten ontkiemen in water, de eerste 4 uur blootgesteld aan daglicht en de rest van de dag in het duister?

 

 

11,50 €